Jaleh Negari + Henrik Pultz Melbye

Entré 70 kr. + gebyr – Køb billet her

Southern Jazz Cult er tilbage. Denne søndag eftermiddag bliver vi begunstiget med to dybt originale musikere, der begge er aktuelle med nyt solo-materiale.

Jaleh Negari har været en central del af Københavns eksperimenterende musikmiljø i mere end et årti bl.a. som medlem af grupperne Selvhenter, Pinkunoizu og Meshes og som medstifter af musikkollektivet Eget Værelse. I 2016 udkom Negaris første soloalbum Arch Waves; en udgivelse som udover at understrege Negaris talent for percussion også kastede lys på hendes rolle som komponist.

I år er Jaleh Negari pladeaktuel med sit andet soloalbum Weaver ~ der udgives gennem Eget Værelse (LP) og det Barcelona-baserede bånd-label Zona Watusa (CS). Udgivelsen er en atmosfærisk bearbejdelse af reallyde fra rejser i Danmark, Iran og Indonesien, som er omdannet til grafiske partiturer og herfra gendigtet til ny musik. Omhyggelige oversættelser, der skaber stemningsfulde, lydlige landskaber i en ny form for science fiction. Ligesom på Arch Waves skinner Negaris virke som trommeslager tydeligt igennem i musikken, og en stor del af fladerne udgøres af varierende, rytmiske mønstre, som væves ind og ud af hinanden og bliver til harmoniske forløb. Hvor de percussive elementer på Arch Waves fandtes som primært akustiske instrumenter, er de på Weaver ~ vokset ind i et elektronisk univers, hvor syngeskåle og gonger er skiftet ud med synthesizere og samplers, der lever side om side med bl.a. woodblocks, feltoptagelser, klaver og stemme.

– – –

Henrik Pultz Melbye har de sidste 10 år gjort sig bemærket på scenen for eksperimenterende musik. Bl.a. med bandet SVIN, som har udgivet 5 anmelderroste plader, er modtager af Den Unge Kunstneriske Elite hos Statens Kunstfond og har turnéeret vidt og bredt rundt om i Europa. Han har derudover udgivet flere plader i eget navn, bl.a. pladerne Henrik Pultz Melbye Trio og “Plays Baritone Saxophones” med saxofonduoen Lund & Pultz Melbye som henholdsvis blev nomineret til en DMA Jazz i 2016 og 2019.

Det seneste års tid har han arbejdet på sit nye soloprojekt og udgav i efteråret 2020 pladen “Tough Times Never Last, But Tough People Do”.

Hans soloprojekt er lyden af 80’er-futurisme, dystopi, det ydre rum, ensomheden og længslen efter det ukendte.

Henrik Pultz Melbye har længe været inspireret af bl.a. Brian Eno, Yoshio Ojima og sci-fi-film samt det repetitive og langstrakte. Ved hjælp saxofoner, EWI (elektronisk saxofon) og effekter skaber han en lyd, hvor der er tid til at zone ud og få et mentalt reset.

Henrik har indgået et samarbejde med Tobias Holmbeck, som til koncerten vil lave visuals.Tobias Holmbeck er en dansk-amerikansk A/V designer & multidisciplinær kunstner. Hans arbejde med livemusik beskæftiger sig primært med aktiv formidling af lydbilleder og identiteter gennem audioreaktive projektioner og har siden 2012 bidraget til en lang række danske og internationale artister, festivaller, gallerier og spillesteder.