Sax Ruins (JP) + Ole x Juice

Sax Ruins

Køb billet i forsalg her (entré 100,-)

Sax Ruins (JP)
Yoshida Tatsuya, der er frontperson i det eksperimenterende powerhouse, Ruins, må være en af Japans mest anerkendte og interessante trommeslagere lige nu. I Sax Ruins slår han pjalterne sammen med den japanske impro-saxofonist Ono Ryoko. Makkerparret har udgivet to plader “Yawiquo” (2009, Ipecac Recordings) og Brimmguass (2014, Skin Graft).

Sax Ruins følger komplekse og irregulære beats og en form for dekonstrueret instrumentalisering, der får Sax Ruins til at lyde som et kæmpe ensemble, der i vildskab bevæger sig gennem free jazz, noise og math rock – eller det som de selv kalder for “progressiv jazz core”.

Forvent to opfindsomme musikere, der lyder som et dekonstrueret big band spille fri og grænseløs noise-jazz.

Ole x Juice
Ole x Juice er mødet mellem de elektroniske kunstnere Ida Duelund Hansen, Kristian Paulsen og Anders Bach. Det er et projekt, der gror ud af Idas og Anders’ samarbejde til Beijing Design Week i oktober måned, hvor de to skal turnere med improviseret og ambient techno og trance for et stort kinesisk publikum. LP’en ”Ole x Juice – Fight” er for nyligt udkommet på pladeselskabet Wetwear.

Anders Bach er trommeslager, komponist og akademiker. Han udforsker intim akustisk monotoni og frenetisk digital mani i sin musik, kunstig intelligens og æstetik i sine artikler. Anders har været en aktiv figur på den danske musikscene de seneste syv år som solo-artist og som del af en række bands. Han er co-founder af pladeselskabet Wetwear.

Ida Duelund Hansen er komponist, lyddesigner og musiker. Hun har baggrund som bassist i den københavnske pop- og eksperimenterende musikscene. Som komponist arbejder hun hovedsagligt med at skrive for dans og 3D animation.

Kristian Paulsen er uddannet percussionist fra Rytmisk Musikkonservatorium i 2013. Var en tredjedel af bandet Ice Cream Cathedral, som udgav to anmelderroste albums og har medvirket som komponist på film, spil, kunstinstallationer og teater. Etablerede i 2017 musikprojektet Wetwear med Anders Bach, som tilsammen har udgivet musik under en række aliaser.

3X3 = 303 – et portræt af tre nordiske stemmer i jazz

3x3_kollage

Entré 100 kr. – Køb billet i forsalg her

Hilmar Jensson Trio
Hilmar Jensson – guitar (IS)
Trevor Dunn – bas (US)
Jim Black – trommer og electronics (US)

Kasper Tranberg Terzet
Kasper Tranberg – kornet og trompet
Nils Davidsen – cello og bas
Frands Rifbjerg – trommer

Anders Mogensen Trio
Gary Thomas – saxofon (US)
Johnny Åman- bas (SE)
Anders Mogensen – trommer

På denne særlige koncertaften præsenteres tre væsentlige og internationale stemmer i den nordiske jazz: guitarist Hilmar Jensson, trompetist Kasper Tranberg og trommeslager Anders Mogensen.

Tranberg, Mogensen og Jensson mødtes i starten af 1990’erne og har tidligere arbejdet sammen i forskellige konstellationer.

I jazzens grundlæggende trio-format vil de tre komponister og orkesterledere præsentere deres bud på jazzen anno 2018.
Koncerten vil falde i 3 forskellige afdelinger (ca. 45 min hver).

Hilmar Jensson har siden 1990’erne været en del af den internationale jazzscene og har med sine bands arbejdet fra New York, Norge og Island.
Hans trio TYFT har optrådt i mere end 35 lande. Ligeledes har han arbejdet og indspillet med bl.a. Wadada Leo Smith, Peter Evans, Chris Cheek, Ches Smith og John Zorn. Musikken er elektrisk fremaddrevet, medrivende pågående og sine steder drømmende cinematisk. Jensson er endvidere en af skaberne af den Islandske kunstner sammenslutning, tænketank og pladeselskab “Kitchen Motors”
I denne trio finder man ligeledes tromme-innovator Jim Black, som bl.a. har samarbejdet med Laurie Andersson og Tomasz Stanko.

Trompetisten Kasper Tranberg, som har været en central del af den europæiske jazzscene i 20 år, præsenterer i sin trio en form for fabulerende moderne akustisk kammerjazz med tætte klange og luft i musikken. Har arbejdet og indspillet med en bred vifte af kunstnere fx Jesper Zeuthen, Jacob Anderskov, Marc Ducret, Tyshawn Sorey, Tim Berne, John Tchicai, Steve Swallow samt Yusef Lateef med hvem han har udgivet to album. Kasper har ud givet 11 albums i eget navn senest i 2018 sin internationale sextet “Straw Boss” med bl.a. Tony Malaby og med sin “Terzet”.

Anders Mogensens trio med saxofonisten Gary Thomas (tidligere med Miles Davis, Herbie Hancock, Pat Metheny, John McLaughlin, Cassandra Wilson etc.) er en intens og magtfuld jazzoplevelse med groove og dynamik. Mogensen turnerer over det meste af kloden og har faste orkestre med bl.a. Jerry Bergonzi og Tim Hagans.

Turnéen med 3×3 = 303 er støttet af Nordisk Kulturfond.