Blomqvist + Mørtel

Dato:
22/2
Tid:
20:00
Entré:
Kr. 80,-
Venue:
Stengade

Køb billet i forsalg her

Loco byder på to væsentlige københavnske skikkelser udi egensindig og skæv sangskrivning. David Blomqvists asfaltpoesi får selskab af Andreas Hjertholms ‘kraut-folk’ med musikalske ekkoer af Nick Drake, Pavement og Talking Heads.

Blomqvist
Der er dømt höfnerbas og asfaltpoesi, når Blomqvist gæster Spillestedet Stengade. Blomqvist har en ny udgivelse klar til foråret og vil til denne koncert spille de nye sange for første gang (og selvfølgelig også nogle af de gode gamle fra kartoteket!). Udgivelsen hedder “Et stenkast fra Nordvest” og er en hyldest til området Ydre Nørrebro. På lydsiden vil du blandt andet opleve Blomqvists jordnære vokal sammenligne asfaltpladserne med Babylons hængende haver, mens de Harrison’ske guitarer hviner til den vuggende bas og de langsomt groovende trommer.

Bandet består af David Vejen Blomqvist på vokal og bas, Nynne F Hedal på kor, Jakob Miang (OWMI) på guitar, Sebastian Autzen (Penny Police) på synth og orgel og Andreas Brixen (BodeBrixen, Hymns From Nineveh) på trommer.
I 2015 albumdebuterede Blomqvist med den anmelderroste ’Paradisets Børn’, hvor han skabte musik til tekster af Eik Skaløe. Et halvt år senere udgav han sensommersinglen “Magisk Sommer”, som kom i rotation på p6Beat. Bedst som man troede, at Blomqvist med sit hverdagspoetiske album fra 2017, “Langt fra Hip”, ikke kunne blive mere fast forankret med begge ben på jorden, står han nu klar med en ultralokal udgivelse, der handler helt specifikt om det ydre Nørrebro med titlen “Et stenkast fra Nordvest”.

Line up:
David Vejen Blomqvist: Vokal, bas
Nynne F Hedal: Kor
Jakob Miang: El-guitar
Sebastian Autzen: Keys
Andreas Brixen: Trommer

Mørtel
Mørtel blander psych-rock og skæve tekster i cementblanderen.

Men i stedet for mursten, forbinder orkestret Mørtel dansksproget poesi med kraut-folk og usleben støjpop. Forsanger Andreas Hjertholms kringlede tekster snor sig om musikken, som en vibrerende sti af fængende guitarstrengelege, rumklingende kvindekor og pulserende bas og trommer. Lydbilledet bringer lytteren mod musikalske ekkoer fra Nick Drake, Pavement og Talking Heads.

“Andreas Hjertholm, han skriver og synger gruppens sange, som ikke lige kan sammenlignes med noget trygt og bekendt, for de er så herligt egensindige og sære, at en potentiel lytter enten vil frydes eller forskrækkes derover.” – Klaus Lynggaard

Frontmand Andreas Hjertholm har med sig på scenen et hold bestående af bassist Peter Esben Kofod (Scarlet Chives), trommeslager Fillip Danstrup (Atomfax), guitarist Morten Ammitzbøll (Gladys), sangerinde Merete Ørting Lahey).