Cirklen ‘Flydende Rum’

cirklen
Dato:
13/7
Tid:
21:00
Entré:
Kr. 125,-
Venue:
Dansehallerne

KØB BILLET I FORSALG HER

Cirklens seks guitarister skaber i samarbejde med koreograf Kirstine Kyhl Andersen et nyt værk specielt til Dansehallernes Store Sal. Værket opføres kun denne ene dag.

Cirklen danner cirkler om publikum og centrifugerer lyden i en interaktiv surround-lydcirkel, hvor man kan gå helt tæt på den enkelte musiker.

Gruppen opstod i 2012 og har bevæget sig fra elektronisk inspireret festmusik dogmatisk spillet udelukkende på guitar til optræden med minimalisten og krautrock legenden Manuel Göttsching og hans Inventions For Electric Guitar fra 1975.

Med Flydende Rum går gruppen i en helt ny retning og blander for første gang den elektriske lyd med akustiske instrumenter i et site-specific værk, hvor musikerne bevæger sig blandt publikum. Koreografien skal give lyden bevægelse i rummet og udnytter den 40 x 25 meter store sal til at skabe en ekstrem rumlig dybde i lyden fra instrumenter lige ved siden af øret til den anden ende af salen.

Cirklen er: Niels Bjerg, Simon Brinck, Anders Holst, Yann Coppier, Samuel Hällkvist og Emil Palme.

Se livesekvens her

Morphology, 12-13-14. juli i Dansehallerne

Forestillingen med Cirklen er en del af en koncertrække, hvor Jazz Club Loco byder på grundforskning i selve jazzkoncertens form. Hvad sker der, når vi piller ved nogle af de helt faste forestillinger om, hvad en jazzkoncert består af, hvordan den opstilles, og hvordan den forløber?

Sammen med de tre toneangivende navne fra den eksperimentende danske jazzscene Boujeloud, Cirklen og Michael Rexen vil vi kaste os ud i en fascinerende undersøgelse af, hvad der sker med koncertoplevelsen, når vi begynder at lave helt anderledes opstillinger af musikerne, ændre ved publikums placering, bruge koreografi, musikere der bevæger sig i rummet, og når rummet, lyset og mørket inddrages i koncertformen.

Det bliver første gang, at Loco udfolder sit jazzvirke i Dansehallerne med alle de muligheder, som stedet byder på, og det er måske også passende, at jazzen dermed vender tilbage til sit udspring, dansen. Det bliver også de tre sidste forestillinger nogensinde i de gamle dansehaller, inden de rives ned.