Cykada (UK) + Debre Damo Dining Orchestra

Dato:
19/9
Tid:
20:00
Entré:
Kr. 120,-
Venue:
Stengade

Køb billet i forsalg her

Jazz Club Loco og Stengade byder på dobbeltkoncert med to grupper, der i sjælden grad rummer udsyn og intensitet i byggestenene. London-gruppen Cykada – med medlemmer fra bl.a. Myriad Forest og EZRA Collective – har med deres på én gang raffinerede og rå musikalske mash-up taget publikum med storm. Debre Damo Dining Orchestra er højaktuelle med deres netop udsendte album ’3DO’ og har flyttet sig fra deres udgangspunkt i ethio-jazzen til et mere uforudsigeligt, cinematisk, foruroligende og improviserende lydunivers.

Cykada er en vulkan, der spyer om sig med flammende kompositioner. I Cykadas musikalske landskab grænser Vestafrika op til Østeuropa, og tyrkisk tonalitet smider high fives til flamenco samtidig med at virvaret er forankret i Londons klubscene. Der er så mange inspirationer, at det kan virke umuligt at forene dem, dog ikke for det her band. I Cykadas univers er ødelæggelse og skønhed tydeligvis ikke modsætninger, men hinandens forudsætninger. Et sjældent intenst band!
Gruppemedlemmerne er etablerede musikere på Londons jazzscene og spiller i grupper, såsom Myriad Forest, EZRA Collective, Maisha, Where Pathways Meet, Family Atlantica og Joe Armon-Jones.

“A six-man space shuttle” – Rhythm Passport

“ … a raw, aggressive, and unrelentingly creative sound” – Clash Music

Jamie Benzies (bass)
Tile Gigichi-Lipere (keys/programming)
Timmy Doyle (drums)
Axel Kaner-Lidstrom (trumpet)
James Mollison (saxophone)
Javi Perez (guitar)

Debre Damo Dining Orchestra har netop udgivet deres 3. LP: ’3DO’
Som på deres to tidligere plader er orkestrets DNA ethio-jazzens diabolsk klingende 5-toners skalaer, men på 3DO kommer inspirationen lige så meget fra helt andre kulturer og genrer: Hiphoppens samplingsmateriale, den indiske raga, 70ernes tyske eksperimentalrock samt free jazzens betoning af improvisation og dissonans.
På en gyngende grund af trommemaskiner, samples, reallyd, saxofoner og synths skaber DDDO et uforudsigeligt, cinematisk lydunivers, der er både melodisk, messende, storladent og naivt. 3DO er et velgørende musisk afbræk, der i lige høj grad inviterer lytteren til bøn, til dans og til vermouth i øreklapstolen.

Bandet har pt. udgivet en single og tre LP’er, som har skabt opmærksomhed blandt feinschmeckere i Danmark og udlandet. Blandt andre Skeme Richards fra Rock Steady Crew, ligesom den legendariske DJ Gilles Peterson har spillet bandet i sit show på BBC Radio 6, ligeledes spiller bandets musik en fremtrædende rolle i Peter Schønau Fogs spillefilm fra foråret 2017 ’Du forsvinder’.

Søren Skov (sax)
Peder Mertner Vind (keys)
Simon Abrahamsson (bass)
Mads T. Jensen (drums)
Morten Grønvad (vibraphone)