Gud Er Kvinde + Erna møder Lisbeth Diers

Dato:
9/7
Tid:
21:00
Entré:
Kr. 80,-
Venue:
Østre Kapel / Sydhavn Teater

Copenhagen Jazz Festival 2019

Køb billet i forsalg

Østre Kapel på Vestre Kirkegård er en af byens mest unikke venues. Det over 100 år gamle kapel stod mere eller mindre tomt og forladt gennem 90 år, indtil det progressive lille storbyteater ’Sydhavn Teater’ indtog det i 2016. Siden har Østre Kapel været en kulturelt aktiv indenfor scenekunsten for Sydhavnen, såvel som for resten af byen. Nu indtager musikken kapellet. Under Copenhagen Jazz Festival låner Karens Minde Kulturhus og Jazz Club Loco de historiske rammer og præsenterer en række grænsesøgende koncerter, der er særligt kurateret og booket til netop dette rum, og giver publikum en helhedsoplevelse, hvor rum, lyd og location smelter sammen i ét bevidsthedsudvidende forløb.

9/7 kl. 21
Gud Er Kvinde

Den intense improviserede spænding fra de to jazzfængslede horn fører dig mod støj.

Gud Er Kvindes Johannes Lund & Maria Bertel fører deres saxofon og trombone med et virvar af strukturer, der skaber kernen i duoens musik.

De har begge hver især bragt flere udgivelser på banen med de danske kollektiver yoyooyoy og egetværelse individuelt, såvel som den selvbetitlede Gud Er Kvinde (10″, 2008) og Sun (2014).

Maria Bertel – trombone
Johs Lund – sax

9/7 kl. 22
Erna møder Lisbeth Diers

Tromme/percussion duoen ERNA inviterer en af Danmarks mest prominente percussionister, Lisbeth Diers, til sammen at skabe en unik slagtøjskoncert i Østre Kapel.

Der er lagt op til en intens seance af cyklisk og ritualistisk musik spillet på gonger, klokker, trommer og hjemmelavet elektronik, når de tre musikere mødes for at spille koncert sammen for første gang.
Duoen ERNA udspringer af et mangeårigt, tæt musikalsk samarbejde mellem trommeslager Anders Bach og percussionist Kristian Paulsen. Siden duoens anmelderroste debut-ep ”Pan” fra 2018 har Erna blandt andet optrådt med deres kompromisløse, trancerende og okkulte trommemusik på det anerkendte spillested Café OTO i London.

Lisbeth Diers har igennem de sidste 30 år medvirket på et hav af danske og internationale udgivelser. Hun har blandt utallige samarbejder spillet side om side med udenlandske slagtøjsstjerner som Don Alias, Airto og Trilok Gurtu. Hendes egne projekter tæller mange, blandt andet impro-duoen Müntzing/Diers, ensemblet Chime Transform, hvor hun har udgivet musik for slagtøjsinstrumenter lavet af is. Og senest værket “Slægt”, som hun har komponeret og efterfølgende opført med Nordisk ensemble og Gunnar Eriksson Göteborgs Kammerkör.

Anders Bach – perc, effekter
Kristian Paulsen – perc, effekter
Lisbeth Diers – perc