Jesper Zeuthen LXX

Dato:
22/11
Tid:
20:00
Entré:
Kr. 80 + gebyr,-
Venue:
Literaturhaus

Køb billet i forsalg her

Jesper Zeuthen 70 år!

En af dansk jazz’ mest originale stemmer – Jesper Zeuthen – fylder 70 år, og det markeres med en helt særlig koncertaften i Literaturhaus.

Jesper Zeuthen er en af dansk jazz’ mest distinkte og kompromisløse altsaxofonister. En saxofonist med sin helt egen klang og tone, altid på jagt efter et personligt udtryk i musikken.
Zeuthen har siden 60’erne været en uomgængelig figur på den grænsesøgende og eksperimenterende del af jazzscenen, blandt andet i Blue Sun, New Jungle Orchestra, Zeuthen – Friis – Mazur og i de senere år i samarbejder med skrappe yngre musikere, hvor hans dybt personlige tilgang til musikken igen og igen har inspireret nye årgange.

Zeuthen har været med til mange utrolige ting i sin lange karriere, fra samarbejde med internationale ikoner som Don Cherry, Terry Riley og Paul Motian til live-optræden i specialtoget, som kørte fra København til Thylejren i Thylejrens allerførste dage.

Jesper har selv udvalgt de to trioer, som spiller denne aften:

ZAV – Zeuthen/Anderskov/Vestergaard

Trioen udgav sidste år albummet “Out of the Spectacle” og har fået strålende anmeldelser, blandt andet i Down Beat. Pladen er indspillet live i Koncertkirken under Copenhagen Jazz Festival 2017. Musikken på “Out of the Spectacle” er en krystallisering af et flerårigt samarbejde mellem de tre improvisationsmusikere fra tre forskellige generationer, der placerer sig et sted mellem tekstural improvisation, ekspressiv freejazz og abstrakt soul. Det er direkte og fysisk musik der møder publikum på både udfordrende og forsonende vis, og som i følelsesmæssig forstand er rummelig og flerdimensionel. Trioen har udviklet et personligt sammenspil hvor influenser, dynamikker og intentioner svæver frit mellem hinanden, fletter sig sammen i synergi og splintres i abstraktion, og hvor målet er at skabe plads fremfor at tage plads. Det er en slags forsonende blues til det store spektakel.

Jesper Zeuthen – altsax
Jacob Anderskov – flygel
Anders Vestergaard – trommer

– – –

Kasper Tranberg Terzet

Igennem mere end to årtier har kornettist og trompetist Kasper Tranberg været en iørefaldende kunstner på den hjemlige og internationale musikscene.

Hans omfangsrige CV bevidner om en myreflittig og åben tilgang til musikken, og det har bragt ham i mange konstellationer, hvor hans dybtfølte spil har vakt opsigt. Senest har Tranberg bl.a. spillet og indspillet med Marc Ducret, Peter Bruun, Jesper Zeuthen, Jacob Anderskov, Tim Berne samt udgivet to album med Yusef Lateef.

Albummet Terzet med trioen af samme navn, er andet udspil i Tranbergs triologi Suite Cobra, hvor første album Strawboss med Tranbergs internationale sekstet udkom i juni 2018.

Terzet udkom i efteråret 2018 på ILK.

Kasper Tranberg – kornet, trompet, flugelhorn
Nils Davidsen – cello og bas
Frands Rifbjerg – trommer