Jimi Tenor & Kaptajn Ørentvist (FI/DK)

Dato:
10/10
Tid:
16:00
Entré:
Kr. 100,-
Venue:
Christianias Børneteater

Køb billet i forsalg her

Den finske legende, komponist og musiker Jimi Tenor, kommer til København og Loppen i anledning af et nyt samarbejde med den danske duo Kaptajn Ørentvist.

Jimi Tenor har i årtier bevæget sig igennem et hav af udtryk, der med stor underfundig elegance spænder fra afro-beat, space-funk, orkestrale eksperimenter, synth-syre-pop og kitchede eksperimenter. Han er hyper-produktiv og udsender løbende plader på flere selskaber.

Jimi Tenor er et unikum i musiklandskabet; en musikalsk kamæleon som ubesværet bevæger sig fra kosmisk jazz, highlife og afrobeat, til funky dub, lounge-house og techno. Han er hyper-produktiv og udsender løbende plader på flere selskaber, der bl.a. tæller det legendariske Warp Records, Ubiquity Records, Strut Records og på det seneste Philophon.

Gennem de seneste par år er han særligt blevet anerkendt for hans samarbejde med den legendariske Fela Kuti-trommeslager, Tony Allen, men i foråret vendte han tilbage til sit eget, finske label Puu med albummet, Deep Sound Learning (1993 – 2000), som er en samling af hidtil uudgivet, men fuldstændigt mageløst materiale.

Til anledningen har Kaptajn Ørentvist samlet et unikt ensemble:

Jimi Tenor – sax, flute, keyboard & synthesizer
Erik Kimestad – trompet
Kristian Tangvik – tuba
Jørgen Teller – rhythm ’n’ space-floor guitar, synthesizer
P.O. Jørgens – trommer og lydskulptur

Kompositionerne vil være af Jimi Tenor, Jørgen Teller og P.O. Jørgens.

Arrangører: Jazz Club Loco, Loppen, Skræp og Alteration
Støttet af: Kulturfonden for Finland og Danmark samt SNYK

Dørene åbner kl. 15
Koncerten begynder kl. 16