MORPHOLOGY 12-13-14. JULI

morphology
Dato:
12/7
Tid:
00:00
Entré:
Kr. 125,-
Venue:
Dansehallerne

Jazz Club Loco byder indenfor til 3 aftener med en vild gang grundforskning i selve jazzkoncertens form. Hvad sker der, når vi piller ved nogle af de helt faste forestillinger om hvad en jazzkoncert består af, hvordan den opstilles, og hvordan den forløber?

Sammen med de tre toneangivende navne fra den eksperimentende danske jazzscene Boujeloud, Cirklen og Michael Rexen vil vi kaste os ud i en fascinerende undersøgelse af hvad der sker med koncertoplevelsen, når vi begynder at lave helt anderledes opstillinger af musikerne, ændre ved publikums placering, bruge koreografi, musikere der bevæger sig i rummet og når rummet, lyset og mørket inddrages i koncertformen?

Det bliver første gang, at Loco udfolder sit jazzvirke i Dansehallerne med alle de muligheder som stedet byder på, og det er måske også passende, at jazzen dermed vender tilbage til sit udspring, dansen. Det bliver også de tre sidste forestillinger nogensinde i de gamle dansehaller, inden de rives ned.

Boujeloud optræder med en frygtløs energi, som ikke ses andre steder på jazzscenen. Deres seneste album Candy Prince har kastet priser af sig, begejstret anmeldere og har også sikret dem en plads på årets Roskilde festival. Boujeloud har aldrig leveret traditionelle jazzkoncerter, men som en del af Jazz Club Locos ’Morphology’ kommer de til at tage deres legesyge, rytmiske og soniske eksperimenter endnu længere i nye måder at præsentere musikken og interagere med publikum.

Cirklen er et ensemble, hvis ambitioner passer perfekt sammen med konceptet i Morphology.
Cirklen er kendt for deres unikke opstilling med publikum i centrum omringet af seks guitarister, der spiller ind mod midten. Nu tager Cirklen udforskningen af den interaktive rumlige lydoplevelse videre med en ny koncertproduktion ’Flydende Rum’, hvor koreograf Kirstine Kyhl Andersen koreograferer musikerne i formationer blandt publikum med akustiske instrumenter i kombination med elektriske instrumenter og en ring af store guitarforstærkere, der omslutter rummet. Koreografien og musikken er integreret i samme partitur for at give lyden sin egen bevægelighed i rummet. Bevægelserne bliver i sig selv musikalske objekter, der spiller sammen med de øvrige elementer som rytmer og melodier, der fletter sig ind og ud mellem publikum og skærer sig tværs gennem rummet.

Michael Rexen kommer til at præsentere sit nye og storslåede bud på hvordan musikken kan virke som en helende kraft. Michel Rexen er dybt optaget af den kraft, der udspringer af fortidens mytiske bygningsværker. Det har inspireret ham til at kaste sig ud i sit hidtil største projekt med 12 musikere, visuals og laser. Michael Rexens koncert kommer til at trække på pyramidekraften og bliver som intet tidligere set under nogen jazzfestivals bannere.

Om Jazz Club Loco
Loco er en klub for jazz og anden eksperimentalmusik. Foreningen blev skabt af et konglomerat af udøvende musikere og spillestedsløse arrangører i København i 2001. Dengang var ønsket at give støtte til de klubber og de ildsjæle, som kæmper for deres spillesteder uden at gå kunstnerisk på kompromis. Dette er stadig målsætningen. Foreningen ser det som en vigtig forudsætning for jazzens udvikling i DK, at yngre og eksperimenterende aktører gives rum og lejlighed til at præsentere dem selv for et større publikum.

Siden åbningsarrangementet med John Tchicai i den dengang sortmalede Sofies Kælder har Loco været initiativtager til koncerter og happenings på et større antal adresser til lands og til vands: fra kaotiske totalarrangementer i Stengade over maritime maratonseancer på Stubnitz til røde nætter i Husets Teater med stadig mere omfangsrige og vilde udgaver af Kresten Osgoods Musketerfestival som yderligere højdepunkter.

12/7 kl. 20:30 (koncertstart)
Boujeloud
Køb billet i forsalg her

13/7 kl. 21:00 (koncertstart)
Cirklen
Køb billet i forsalg her

14/7 kl. 21:00 (koncertstart)
M. Rexen
Køb billet i forsalg her