Ydegirl

ydegirl
Dato:
13/7
Tid:
23:00
Entré:
Kr. 80,-
Venue:
Christianshavns Beboerhus

Ydegirl er navnet på et oldtids mosefund – en teenagepige. Hun blev fundet halvt kronraget og med et åbent og næsten opløst bryst og bækken.

Ydegirl er også alias til Andrea Novels projekt og forestillingen om Ydes skæbne synes at være sivet ind i musikkens i lyd- og tekstverden. Andre kvinder fra fortiden og nutiden er lidt efter lidt vokset ind i musikkens fortælling. Komponisten og forfatteren Juana Inez de la Cruz fra den mexicanske barouque og feministen Donna Harraway er begge til stede i Ydegirls aktuelle sange, med hver deres personlige og politiske fortælling om splittelse.

De fleste tracks er ledt af en vokal, der til tider er halvt sunget halvt talt og med en tone der nogle gange refererer til en nordisk folketradition, mens den andre gange bevæger sig mere over i legende R&B, hip hop og pop-agtige arrangementer.

Ydegirl gør overvejende brug af klassiske instrumenter som fløjte og strygere, som leder tankerne hen på kammermusik, mens de distortede hihats, subheavy kicks og subtropiske samples leder tankerne i en helt anden retning.

Line-up:
Andrea Novél (vokal, basfløjte, sampler)
Thea Thorborg (violin)
Xenia Xamanek (sax m.m.)
Cæcilie Trier (cello)

Køb billet i forsalg her
20 kr. rabat på entréen for U26 (unge under 26 år) og studerende ved forevisning af ID.
Billetten gælder også til koncerten med Jaleh Negari kl. 22 samme aften.